2010. június 26., szombat

IMM 2010, Neumarkt in der Oberpfalz, Németország - a találkozó

(2. rész)

A három napos utazás után péntek délutánra oda is értünk Neumarktba, gyorsan becsekkoltunk és lefényképezkedtünk.


Aztán gyorsan megkerestük a spanyolokat (összesen 5 katalán autó volt ott rajtunk kívül Spanyolorszából).





Na, ez a spanyol mini utánfutón érkezett, és a tulajdonosa elismeri, hogy egy kényeztetett darab. Látszik is rajta, hogy jól van tartva (nem úgy, mint a miénk). Megjegyzem, nincs első rendszámtáblája, sőt nincs is hova felszerelni...

Ezek után elmentünk megnézni a Mini Club Hungary főhadiszállását.

A magyar kampány eszméletlen jó volt, hoztak egy csomó szóró-ajándékot, mini formájú mézeskalácsot minden mennyiségben, egy teljes kürtőskalács-bódét, és helyben sütötték kóstolni és eladásra is.




Egy mini van tankjában hoztak pálinkát, onnan csapolták és önntötték mindenkibe, akár kért, akár nem. Hoztak egy helyenként elmetzett mini-motort is, hogy meg lehessen nézni a működését.


Kaptunk kampány-pólót, és mi is kampányoltunk velük, amennyit tudtunk. Szombaton meg is szavazták a klub-elnökök, 2012-ben Balatonfüreden lesz az IMM. Volt is nagy örömujjongás, meg - ahogy kicsi később kiderült - hatalmas ivászat.

Innentől már izgalmak nélkül élvezhettük a találkozót, meg a sok mini-őrült idétlen ötleteit:

Ízlések és pofonok...



A szelepfedél újrahasznosításának remek példája (az angolok komoly versenyeket rendeznek ebből)

Mr Bean maci biztonsági ülésben, szépen rendesen becsatolva.

no comment

ez csak úgy tetszett...

Ott volt ám a tetjén a fehér filc, hátha valakinek még van hozzátenni-valója

A jobbak így csinálják:

Azért egy kabrio is:

Bármilyen hihetetlen, de ezek is minik:
(mini marcos)

(mini moke)



A szervező Bajor Mini Klub (28 taggal) csinált egy bajor-színű minit, hogy kisorsolják.




5 euróért lehetett kapni sorsjegyet, mi rendelésre vettünk 3-mat, meg még 4-et magunknak, nyertünk is egy bicska-szerű szerszámot, kinyitható kések meg egyebek vannak benne, meg a végén egy kombinált fogó. Lényeg a lényeg, a mini sorsjegyét nem adták el, a vasárnap esti ceremónián kikeresték, hogy benne volt a sorsjegy a kosárban, tehát nem volt bunda. Így ott helyben elárverezték. Végül 4300 euróért vitte el a falu polgármestere. Jó bót vót. A klubnak is meg a polgármesternek is. Ráadásul így megszerezték a 29. klubtagot is.

A hely egész nagy volt, egyesek számára soknak tűnt a távolság az egyik végéből a másikba gyalogszerrel. Egyébként a legtöbb gyerek bringával, de legalábbis rollerrel közlekedett. (itt lehetett, nem úgy, mint az angliai sártengerben tavaly)



Voltak gyerekprogramok is:

Sőt, felnőttprogramok is, egyebek között szlalom-verseny (nem tudni, mikor és hol) meg fékösszerakó-verseny. Ha jól értettem, 26 mp-cel nyert az első helyezett, de a következő kettő is percen belül volt.

Sőt, fejtörő kicsikenk és nagyoknak:


És természetesen volt kiállítás ilyen-olyan minikből:




Bár nem olyan rettenetesen nagy különlegesség, de körbefotóztuk azt a két travellert is, amilyen a miénk lesz, a 2012-es találkozóra, ha az égiek is úgy akarják.




Persze azért a német virslin és sörön kívül (amit én ugye nem szeretek) mást is lehetett kapni. Én például bukósisakot kaptam.


Szerencsére a miniken kívül volt más látnivaló is, így vasárnap még tettünk egy túrát a városban is. Igazából falu, de olyan aranyos, hogy nevezzük városkának. Lássuk be, ezen a hétvégén még a Főtéren is a minik alkották a fő látványosságot. Néztek is az emberek, hogy mi ez az invázió. Mint kiderült, valamelyik szomszédos kisvárosban éppen régi-magyar-diák találkozót tartottak, amit egy Németországban élő magyar sráctól tudtunk meg.




Véletlenül pont ebben a faluban van a Maybach-múzeum is, sajnos pont addigra múlt el a villany a fényképezőgépből, így ezt az egy képet sikerült alkotni (a kereke olyan ifa-kerék méretű):


És végül, de nem utolsó sorban, a beépített ügynökök:
Ez egy fiat 600-as, pont olyan, mint a mi seat 600-asunk, csak egészen más

Ugye milyen szépen megcsinálták? Így én is elfogadnám...


Svájcba nem hinném, hogy megyünk, a következő utunk Balatonfüredre lesz. De az még két év, meg egy mini-traveller-restaurálás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szívesen fogadjuk az építő jellegű kritikákat